Hilde van Liefferinge

Vrouw, moeder en non-stop levensreiziger uit 1978. Houdt van ontmoeten en ontdekken. Van met open ogen en nieuwsgierige blik kijken naar het leven. De diepte induiken en ontdekken wat er ook nog is. Taal is haar eerste lief. In 2000 studeert ze af als master in de Toegepaste Taalkunde. En er is honger. Honger naar meer weten en begrijpen van de wereld. Ze gaat Politieke en Sociale Wetenschappen studeren en in 2004 haalt ze haar master, in 2012 haar doctoraat waarna ze tien jaar wetenschappelijk werk doet aan de Universiteit Gent. Ze geeft les over mens en zijn organisaties en structuren. 

Gaandeweg gaat haar passie steeds meer uit naar innerlijke structuren. Manieren van denken, emotie, doen, omgeving. Daarin bijt ze zich vast. In theorie en praktijk van het eigen leven. 

Meer informatie over Hilde vind je op:


Homo Sanitariens in de Perversitijd

'Macht kan twee zaken niet verdragen: liefde en humor.'

Over het boek: De mens wordt uitgedaagd om voor de waarde van zijn soort op te komen. Autonoom en verbonden, vrij en gelijkwaardig. Even beschouwend als persoonlijk beschrijft politicoloog Hilde van Liefferinge de gedaanteverandering van mens, burger en Staat die de afgelopen twee jaar heeft plaatsgevonden.

 

Homo Sanitariens in de Perversitijd gaat over de verschuivende verhoudingen tussen mens en macht. Een verzameling verhalen, reflecties en gedichten over vrijheid, solidariteit, krakende systemen, gezondheid, verzetten, zwijgen en knikken. Scherp en satirisch duidt Van Liefferinge zowel de menselijke gekte omtrent hygiëne als de toenemende perversiteit van de macht.


Meer over Hilde: