Petra Indira

Op haar negende zat Indira (Assen, 1977) al in de kinderboekenjury in haar geboorteplaats Assen. Haar eerste bijbaantje als veertienjarige was bij Boekhandel Bergsma in Dokkum en op haar achttiende werkte ze in de bibliotheek van de Universiteit Twente tijdens haar studie Bestuurskunde. Je zou zeggen, 'iets met boeken' was haar al vroeg op het lijf geschreven. Toch duurde het nog tot de geboorte van haar oudste zoon voordat ze in de pen klom. In 2019 verscheen haar debuutroman De dinsdagman.

Haar favoriete (jeugd)boeken zijn Ronja de roversdochter (Thea Beckman), Morgen ben ik beter (Evert Hartman) en De Stam van de Holebeer (Jean M. Auel).  


De dinsdagman

Debuutroman (2019)

Geen man wordt wild van een gesloten vrouwenhart. Door haar relatie te beëindigen met Freek hoopt de wiebelige Julia het zwart-wit in zichzelf te vervangen door kleur. Ze opent haar hart voor de liefde. Om haar saaie leven aantrekkelijker te maken voor haar boek gaat Julia op zoek naar een harem van mannen. Gevoelige mannen, botte mannen, mannen met azuur­blauwe ogen die het ijs uit haar hart kunnen breken, veganisten, vleeseters, mannen die neuken met een ongeopend hart en mannen met een opgeruimd huis maar een rommelige geest.

Struikelend van opwinding rolt Julia van tegenvallende Tinder­dates naar karmische klankschalenconcerten om zichzelf te vinden en weer te verliezen. De dinsdagman is voor Petra Indira (Assen, 1977) haar debuut­roman. Een boek over de dans tussen lust en liefde, kracht en kwetsbaarheid, spirituele porno, olifantenkuddes, een ode aan je ex, een bloedend moeder­hart, flirten met de dood, een zwarte eierwekker en een ijsblauwe trouwjurk. Julia’s nieuwe leven begint op dinsdag. Een zwierige zoektocht naar heelheid.

"Een stoutmoedig boek verpakt in weergaloze woorden. Het laat je hunkeren, hongeren en hardop lachen. Wat een lekker boek!"

Christine Pannebakker - Schrijfster van De maagd is terug en Vrouwenpower

Boekbeleving in het bos

Op 10 oktober 2020 werd 'De dinsdagman' gepresenteerd tijdens een ware boekbeleving in het bos. Hieronder een kleine impressie van de dag. 


Meer over Indira