Biografie Maurice de Hond

Wie bang is krijgt ook klappen is in eigen beheer uitgegeven (Stichting Oordeel Zelf). Elk Books verzorgt in opdracht van Stichting Oordeel Zelf een deel van de distributie en verkoop. De autobiografie van Maurice de Hond is verkrijgbaar in de (online) boekhandel en via de website van de auteur: www.maurice.nl

In minder dan tien weken tijd perste hij zijn autobiografie eruit: Wie bang is krijgt ook klappen. Maurice de Hond ging van gevierd en veelgevraagd zakenman, politiek adviseur, opiniepeiler, technologie-expert en alom bekende Nederlander naar, in ieder geval wat de media betreft, een soort paria. In dit openhartige boek blikt hij terug en schuwt hij heikele onderwerpen niet. Dit boek zal verbazen. Zowel door het tumultueuze leven van de man zelf als zijn diepgaande analyses en soms bizarre (maar achteraf kloppende) voorspellingen. Het is zowel een biografie als een scherp commentaar op deze onzekere tijden, waarin de waan van de dag het discours bepaalt. 

 

Lezersreacties:

Steven van Eijck – staatssecretaris Financiën kabinet-Balkenende I, voorzitter RAI, kroonlid SER: “In deze zelfgeschreven biografie, kenmerkend voor Maurice de Hond, spaart hij ook zichzelf niet. Een fascinerend levensverhaal waarvan iedereen delen (her)kent en waarin een turbulente, dynamische tijd boeiend tot leven komt aan de hand van de impact die Maurice de Hond heeft gehad.’

Felix Rottenberg – Programmamaker, partijvoorzitter PvdA (1992-1997): “Maurice de Hond heeft ontroerende memoires geschreven. Verre van ijdel, stimulerend door zijn inzichten, mathematisch en intuïtieve denkkracht. Hij is geen allemansvriend maar een vernieuwer die zich niet aanpast aan de modes van de dag”

Cor Boonstra – voormalig CEO Philips en topfunctionaris: “Maurice de Hond rapporteert over zijn vele uitdagingen, zijn successen en emoties. Maar ook over weerstanden, falen en zwarte tijden. Dat alles helder geschreven. Boven alles een moedig boek.”

 Hans Hillen – Minister van Defensie kabinet-Rutte I, lid Eerste Kamer en Tweede Kamer, voormalig journalist:  “Dit boek is een boek over Maurice, maar tegelijk een fascinerend verslag over politiek en samenleving gedurende zijn leven van driekwart eeuw. Fascinerend vooral omdat hij door zijn geëngageerde schrijfstijl niet alleen de feiten, maar ook de emoties daar om heen weer voelbaar maakt. Ja, authentiek Maurice: alles gaat vibreren wat hij aanraakt.”

 Jacques Wallage – voormalig fractievoorzitter PvdA Tweede Kamer, oud-burgemeester Groningen: “In een land waar de emoties al gauw met de feiten op de loop gaan geeft Maurice de Hond in dit boek steeds een grondige onderbouwing aan zijn opvattingen. Hij stelt de feiten centraal en bestrijdt zo onrecht en onzin sober en overtuigend.”