Erwin Pasmans geeft nieuwste boek weer uit bij Elk Books

De Belgische auteur Erwin Pasmans geeft ook zijn nieuwste boek bij ons uit. Het is zijn zesde werk in een paar jaar tijd. "Durft u het uit te geven?" vroeg hij in 2021. "Nee, maar laten we het maar wel doen", was onze reactie.

Na ALLICHT?! gaven we een jaar later BREEKPUNT uit. Het zou zijn laatste boek zijn want "alles is nu gezegd". Geheel onverwachts ontvingen we onlangs een nieuw manuscript met de titel De Macht van de Onmacht. Het boek leest als een bitterzoete roman maar is in werkelijkheid een waargebeurde en vlijmscherpe weerspiegeling van het lot van een waarheidsschrijver die zich een weg baant door een hachelijk tijdsgewricht. Smadelijk bespot en weggepest maar "toegelachen door God", beweegt Pasmans weg van de kudde naar de plek die tot zichzelf leidt. 

Opnieuw kan Erwin rekenen op een omvangrijk aantal lofprijzingen voor zijn werk van o.a. Marcel Messing, Peter Vereecke en Roy Martina.

De Macht van de Onmacht verwachten we eind juni te kunnen presenteren. 

 

Hieronder een tweetal lofprijzingen:

De Macht van de Onmacht bevat alle ingrediënten voor een uniek toneelstuk of film. Dit adembenemende script is een intrigerende fusie van een slapstick komedie, een diepmenselijk drama, een maatschappijkritisch pamflet en een filosofisch traktaat. We volgen met toenemende bewondering iemand in zijn dappere voetsporen, die in deze chaotische losgeslagen tijden toch probeert recht te varen, geleid door het innerlijk kompas van kritisch onderzoek en eigen geweten.”

-Peter Vereecke, oud-burgemeester en classicus

De Macht van de Onmacht is een onthullend en onthutsend boek. Het toont de kracht en ‘het lot van een waarheidsschrijver tweeduizend jaar na Christus’, maar ook de onmacht van hen die hem bestrijden. Dit boek stemt tot nadenken en verdient een groot lezerspubliek.”

-Marcel Messing, antropoloog, filosoof en auteur